Efficiëntieslag in Crossdock bij Veenstra|Fritom

21 oktober 2024

Ontwerp Zonder Titel (27)

Aanschaf hydraulische uitschuifbare KOOI® ReachForks

Bij Veenstra|Fritom hebben we een belangrijke efficiëntieslag gemaakt met de introductie van hydraulische uitschuifbare KOOI® ReachForks van Meijer Handling Solutions. Deze innovatieve reachvorken stellen ons in staat om met één beweging zowel één als twee pallets uit de vrachtwagen te halen, inclusief afwijkende lange pallets. Dit resulteert in een efficiëntieverbetering van ongeveer 20% bij het lossen en zelfs 37% bij het laden, doordat de pallets na het lossen al optimaal gegroepeerd zijn op Europese postcodelocatie. De nieuwe reachvorken zijn geleverd door GripTech BV.

IMG 8601

De impact van vorklengte op heftruck efficiëntie en veiligheid

“De standaardlengte van onze heftruckvorken is 1000 mm en dat kan een uitdaging vormen bij het laden en lossen van vrachtwagens” aldus Rico Veenstra, hoofd Crossdock. “Heftruckchauffeurs moeten voorzichtig zijn om schade te voorkomen, vooral als de vorken te lang zijn en buiten de pallet uitsteken, wat de achterliggende pallets kan beschadigen. Dit risico wordt nog groter als er lange pallets opgepakt moeten worden met te korte vorken, wat kan leiden tot het kantelen van de lading met mogelijke schade of letsel als gevolg” aldus Veenstra.

“Een veelgebruikt hulpmiddel voor de handling van niet-standaard pallets is het gebruik van opzetvorken. Deze moeten opgehaald en gemonteerd worden elke keer als een lange pallet wordt aangetroffen, wat extra tijd en fysieke inspanning kost, aangezien deze grotere vorken vaak zwaarder zijn dan 25-35 kg”.

20% sneller lossen / 37% sneller laden

De belangrijkste voordelen van KOOI® ReachForks omvatten:

  • De flexibiliteit om in- en uit te schuiven naar de gewenste pallet lengte.
  • Keuze voor het opnemen van één of meerdere pallets.
  • Aanzienlijk sneller lossen en laden, wat de productiviteit verhoogt.
  • Verhoogde efficiëntie betekend meer vrachtwagens laden in hetzelfde tijdsbestek.
  • Variabele vorklengte verminderd kans op schade.
  • Capaciteit om een of meer pallets tegelijk te hanteren voorkomt extra handelingen.
  • Aanzienlijke energiebesparing door het verminderen van het aantal afgelegde meters.
  • Vermindering van fysieke belasting en risico op letsel bij het monteren van losse opzetvorken.
Ontwerp Zonder Titel (29)

Grote stap in de verbetering van onze logistieke processen

Met de introductie van deze innovatieve reachvorken, geleverd door Meijer Handling Solutions, hebben we een grote stap gezet in het verbeteren van onze logistieke processen.

De nieuwe reachvorken leveren een aanzienlijke bijdrage aan de efficiëntie en veiligheid binnen onze operatie. Dankzij de innovatieve technologie kunnen we sneller laden en lossen, risico's op schade verminderen en de fysieke belasting voor onze medewerkers verlagen. Deze investering draagt niet alleen bij aan een hogere productiviteit, maar ook aan een veiligere en ergonomisch verantwoorde werkomgeving.

Door deze investering kunnen we voortaan meer vrachtwagens in kortere tijd verwerken en blijft Veenstra|Fritom optimaal voorbereid op de toekomstige uitdagingen.